Ce planuri are Rusia după ce acaparează orașul Mariupol. Un consilier ucrainean a dezvăluit ce vor trupele să facă

de: Elena Avramescu
13 04. 2022

Pe măsură ce războiul Rusiei împotriva Ucrainei se întinde pe încă o lună, ucrainenii și națiunile occidentale sunt în suspans pentru modul în care Kremlinul va sărbători o zi dragă istoriei Rusiei. În acest an, 9 mai, cunoscută drept Ziua Victoriei pentru ruși pentru amintirea înfrângerii Germaniei naziste, ar putea semnala sfârșitul invaziei Rusiei asupra Ucrainei.

Planurile Rusiei după ce cucerește orașul Mariupol

Luna trecută, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că soldaților ruși li se spune că războiul trebuie să se încheie până la acea dată. Duminică, Axios a raportat că termenul limită apropiat ar putea deveni un moment esențial și amenințător într-un război care a ucis mii de oameni și a strămutat milioane.

În timp ce speculațiile despre acea zi se învârte, importanța ei pentru ruși nu poate fi subestimată, deoarece națiunea încearcă să devină un imperiu purtând război într-o țară care vrea să-și stabilească independența, au declarat savanții istoriei Rusiei pentru The Washington Post.

Wilhelm Keitel, un loial lui Hitler și comandant al tuturor forțelor armate germane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a semnat actul de capitulare militară pe 8 mai la Berlin, deși diferența de timp dintre Germania și Rusia a însemnat că s-a întâmplat pe 9 pentru Rusia și ţările învecinate.

Acea zi urma să fie recunoscută în URSS și în blocul sovietic. Ascensiunea la putere a președintelui Vladimir Putin a adăugat mai multă strălucire sărbătorii, deoarece cunoștințele despre victorie continuă să se scurgă prin mass-media rusă, inclusiv film și televiziune.

9 mai este mai mult decât o zi liberă de muncă. Este o zi pentru parade, pentru veterani să se îmbrace în vestimentația lor militară și pentru rușii să se bucure de virtuțile pe care le consideră unice rușii.

Sărbătorirea învingerii Germaniei naziste atunci când nu se aștepta să câștige este adânc înrădăcinată în identitatea națională a Rusiei și are același nivel de reverență, dacă nu mai mult, ca Sputnik-ul și alfabetizarea în masă, a spus Stephen Brain, profesor asociat de istoria sovietică și rusă. la Universitatea de Stat din Mississippi.

„Este victoria binelui asupra răului. Poate că le poți numi stereotipuri, dar este duritate și greutăți. Acel război a fost un moment în care au demonstrat asta”, a spus acesta, potrivit washingtonpost.com.

Anul trecut, Rusia a sărbătorit ziua aducând pe străzi tancuri T-34 sovietice din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, zburând 76 de avioane de luptă și elicoptere și prezentând o rachetă balistică rusă RS-24 în Piața Roșie.

Putin a folosit sărbătoarea zilei pentru a arunca propagandă și pentru a arunca lovituri în Occident, denunțând „Rusiafobia” și jurând că națiunea sa își va apăra interesele. Rusia atragea deja critici internaționale la acea vreme pentru că și-a întărit prezența militară în jurul graniței cu Ucraina și pentru că a tratat opoziția rusă Alexei Navalny.

Ziua Victoriei este aproape echivalentă cu 4 iulie în Statele Unite, dar nici măcar această comparație nu surprinde cu adevărat amploarea a ceea ce înseamnă ziua pentru Rusia și pentru ceea ce înseamnă să fii rus, a spus Brain, menționând că Uniunea Sovietică a pierdut la cel puțin 24 de milioane de civili și trupe, cel mai mare număr total de victime din orice țară în al Doilea Război Mondial.

Deși veteranii care au luptat în război mor pe măsură ce trec anii, este puțin probabil ca amintirea acelui război să se estompeze, iar sărbătoarea viitoare va veni probabil cu retorică în jurul nazismului și fascismului, potrivit Faith Hillis, profesor de istorie modernă a Rusiei.